Verwarming en Koeling

Centrale verwarming ketel

Ga je je oude centrale verwarmingsketel vervangen of zoek je het gepaste exemplaar voor je gloednieuwe woonst? Vanneste helpt je graag verder.

Als erkend Cerga en Cedicol installateur plaatsen wij condenserende verwarmingsketel op zowel gas als mazout.

Voor zowel particulieren, KMO’s, hotels, restaurants, residenties,… berekenen we graag het gepaste vermogen. We plaatsen stookplaatsen van 15 tot 600 kW en zowel nieuwbouw als renovatie.
De keuze van het juiste toestel hangt af van diverse factoren, we helpen u graag met onze jarenlange expertise.

Condenserende gaswandketel

Gas is een veelgebruikte brandstof en biedt verschillende voordelen.
Er is geen reservoir nodig, de verbranding is zuinig en milieuvriendelijk, de installatie vergt weinig onderhoud.

Een condenserende gaswandketel met weersafhankelijke regeling is de nieuwe norm. Deze ketel heeft een modulerend vermogen wat wil zeggen dat hij naarmate de woning warmer wordt, op een kleinere vlam gaat branden. Hiernaast zoekt de ketel uit hoeveel warmte er nodig is afhankelijk van de buitentemperatuur, hoe warmer buiten, hoe lager de temperatuur van het water in het verwarmingscircuit.
Vanneste plaatst deze ketels bijna 20 jaar en is één van de pioniers in de regio Brugge.

Condenserende mazoutketel

Ondanks de hogere installatiekosten en onderhoudskosten dan bij gas, blijft mazout interessant. Eerst en vooral is stookolie overal beschikbaar en kan je de bestelling uitstellen tot de dagprijs interessant genoeg is.

Ook hier wordt een weersafhankelijke regeling met buitenvoeler geplaatst. Nadeel is wel dat de branders niet modulerend werken.

Hernieuwbare energie

Naast de klassieke brandstoffen wordt er meer en meer gewerkt met hernieuwbare energie. Niet alleen door de wettelijke verplichtingen maar zeker door de energie zuinigheid van deze toestellen.
Zonne-installaties

“Alleen de zon schijnt voor niets” Zonnepanelen voor warm water of verwarming nemen de warmte van de zon en gebruiken deze om het sanitair warm water te maken of zelfs ter ondersteuning van de verwarming.

Vanneste kijkt naar de voordelen en besparingen t.o.v. de investeringskosten en bepaalt op die manier de meeste interessante oplossing voor elk huishouden.

Warmtepompen

Warmtepompen halen de temperatuur uit de lucht, water of grond en door het verhogen van de druk stijgt de temperatuur. Hierdoor ligt het rendement van dergelijke installatie rond de 400 %!

Een lucht-water warmtepomp haalt zijn warmte uit de lucht. Zelfs als het vriest, kan de warmtepomp nog warmte uit de lucht halen. Door een compressor gaat de pomp de gerecupereerde warmte nog warmer maken, net zoals een fietspomp : door het samendrukken van de lucht wordt de lucht heel warm.

Een geothermische warmtepomp haalt zijn warmte uit de grond. Hiervoor wordt een buizenstel onder de grond aangebracht via horizontale lussen of via verticale boringen. De temperatuur van de grond is stabieler en warmer dan de temperatuur in de lucht in de winter, hierdoor ligt het rendement nog iets hoger.

Een warmtepomp is duurzaam, uiterst efficïent en de warmtevoorziening gebeurt CO2-neutraal.

Belangrijk bij een warmtepomp zijn de afgifte systemen : hoe lager de berekeningstemperatuur hoe beter. Vloerverwarming of lage temperatuur convectoren zijn hiervoor ideaal!

Vloerverwarming

Vloerverwarming is esthetisch en verspreidt de warmte op een ideale manier. Vloerverwarming is comfort.

De warmteverdeling bij vloerverwarming gebeurt op een zeer efficiënte manier en zorgt voor een aangenaam binnenklimaat. Daarnaast blijven alle muren gevrijwaard van radiatoren, dus het is ook nog plaatsbesparend.

Vloerverwarming werkt bij lage temperatuur, ideaal dus voor condenserende ketels en warmtepompen. Afhankelijk van de warmteverliezen worden de vloerverwarmingsbuizen op een bepaalde afstand van elkaar geplaatst.

Vanneste plaatst diverse systemen zowel natte als droge systemen afhankelijk van de vloeropbouw en type woning.

Radiatoren en convectoren

Alle type radiatoren en convectoren kunnen wij plaatsen.

Vraag ons advies.