Sanitair en Ventilatie

Sanitair

Met een persoonlijke aanpak willen wij u graag helpen met de inrichting van uw badkamer. Van het ontwerp tot de realisatie luisteren wij graag naar u wensen en proberen we de badkamer van uw dromen te realiseren.

Een badkamer wordt meer en meer een ruimte om te relaxen en tot zichzelf te komen. Wellness bij u thuis is de nieuwe trend!

Inloopdouches, baden, jacuzzi’s, rainshowers, … alles is mogelijk!

Ventilatie

De luchtkwaliteit in een woning heeft een belangrijke invloed op onze gezondheid. Goed ventileren is daardoor van cruciaal belang, zeker in de hedendaagse woningen die beter geïsoleerd worden en luchtdicht worden gemaakt.

Dagelijks wordt de lucht vervuild door het in- en uitademen, door te koken, wassen, douchen,… Deze vuile lucht moet plaats maken voor verse lucht. Belangrijk hierbij is het ontwerp want te veel ventileren zorgt ook voor onnodig energie verlies.

Vanneste beschikt over de nieuwste software om ventilatie op een correcte manier te dimensioneren zowel voor C als D systemen.
Bij een C systeem regelt men de afvoer van vuile lucht. Verse lucht wordt aangezogen via raamroosters of spleten en kieren.

Bij een D systeem gaat men zowel de aan- als afvoer van de lucht gaan controleren al dan niet met warmterecuperatie van de afgevoerde lucht.

Het principe van een goede balansventilatie is gebaseerd op :

  • Toevoer verse lucht in de droge ruimtes
  • Doorstroming van lucht in de woning
  • Afvoer van vervuilde lucht in de natte ruimtes